26 Oktober Glendronach Tasting

26 Oktober is het dan weer zover. De eerste Nosing & Tasting van het nieuwe whisky seizoen. Na al het Islay geweld van de voorafgaande proeverijen bij DH17 gaan we nu een hele andere kant op. Tijdens deze avond zullen we 6 whisky’s van Glendronach de revu laten passeren. De aanvang is om 19.45 (proeverij begint stipt 20.00). De kosten bedragen voor leden 25 euro, voor niet leden indien er ruimte is 30 euro. Iedereen dient zorg te dragen voor eigen proefglazen.

Glendronach

Glendronach is een Speyside distiller in handen van Benriach. Ontstaan in 1826 en gevestigd te Aberdeenshire. In 1996 is de distiller stilgelegd om in 2002 weer opnieuw te gaan produceren. De huisstijl van Glendronach (vroeger deel uit makend van de Teacher Blend) is krachtige gesherriede malt whisky. De eigenaar op dit moment is Billy Walker van de Benriach Distillery. Leuk feitje is dat Glendronach 13.000 cases verkocht in 2010 wat beduidend meer is dan de afzet van Benriach. Glendronach heeft een theoretische alchoholproductie van 1,4 mln liter. De verwachting voor 2012 was een productie van 1,1 mln liter, waarvan 50% bedoeld is voor de eigen Single Malts en de overige 50% wordt verkocht aan Pernod Ricard (vorige eigenaar). De oudste vaten momenteel in bezit stammen uit 1971 en worden langzaam op de markt gebracht. Naast de krachtige sherry whisky’s heeft Glendronach ook een serie met diverse finishes (Virgin Oak, Sauternes, Moscatel en Tawny Port).

Wat we gaan proeven is nog een verassing. Aanmelden vanaf nu mogelijk. Wij hopen op weer een succesvolle en gezellige proeverij!

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s